Lépésről-lépésre

Róka torta készítése

Róka torta készítése

Sokan keresnek tutoriálokat (lépésről-lépésre képek) különböző állat formájú tortákhoz, mint például a róka torta készítése. Ez a segítség sok állatnál sajnos „hiánycikk”. Ilyenkor nem kell elkeseredni! Keresni kell az adott állatról képeket, minden szögből akár többet és ezek alapján el lehet készíteni.

Amire szükségünk lesz:

Első lépésben süssünk egy piskótát. Ebből többfajta létezik. Az a lényeg, hogy jól faragható legyen. Töltsük meg a krémmel. A krémnél fontos figyelni arra, hogy ha formatortát szeretnénk készíteni, akkor ne valami lágy krémet válasszunk, hanem olyat, aminek önmagában is már van tartása. Persze lehet próbálkozni mással is, de csak a magunk dolgát könnyítjük meg.

Nagyjából kifaragjuk a formát a róka testének.

róka torta 01

A leeső részekből piskóta masszát készítünk, és kialakítjuk a fejét, hátát, a farkát. A masszához elég, ha a maradék krémből keverünk a piskótához vagy a faragásnál leesett darabokat összegyúrjuk.

róka torta 02

Ha ezzel készen vagyunk, akkor az egészet lekenjük vajkrémmel, vagy ganache krémmel, majd betesszük a szokott módon a hűtőbe, míg a krém megdermed rajta.

róka torta 03

Ha eddig eljutottunk, akkor kialakítjuk burkolás előtt a szemeket, és az orrot. Ehhez a tortaburkolóból teszünk a megfelelő helyre egy-egy kisebb darabot.

róka torta 04

Kinyújtjuk a tortaburkolót, majd ráhelyezzük a tortára, és szépen rásimítjuk. Ügyeljünk rá, hogy a mélyedésekbe is belesimítsuk rendesen, látszódjanak a „testrészek”, valamint az előzőleg kialakított szemgödrök is.

róka torta 05

Kialakítjuk a szemet, melyhez a szemgödör köré teszünk egy csíkot körbe, és összedolgozzuk a burkolóval, hogy ne látszódjon az illesztés.

róka torta 06

Ezután kezdődik a szőrözés… Ehhez többféle eszközt is használhatunk. Legjobb hozzá a hajlított végű, hegyes fondant mintázó és egy kisolló, amivel néhol belevágunk a szőrzetbe.

róka torta 07

Mielőtt a teljes szőrözést befejeznénk a füleket is elkészítjük, és felhelyezzük. Ehhez saslikpálcát használunk, amit beleszúrunk a fejrészbe, majd a tövénél ezt is összedolgozzunk.

róka torta 08

A fején még fondant csíkokból a „pamacsot” elkészítjük, majd az orra is a helyére kerül. Ehhez már használjunk eleve feketére színezett anyagot. Az orrlyukakhoz pedig a mintázó pálcikákban található gömb végű formázót használjuk.

róka torta 09

Következhet a festés előkészítése. Ha AirBrusht használunk, akkor előtte azokat a részeket, amiket nem szeretnénk lefújni egy-egy kisebb darab fondanttal takarjuk le, hogy véletlenül se érje a festék. Ilyen például a szem, az orr, a fül belső része vagy az állkapocs.

róka torta 10

Lefújjuk AirBrush-sal a kívánt részeket. Akinek nincs ilyen készülék, az megpróbálhatja szivaccsal is festeni.

róka torta 11

Ha kész a festés, eltávolítjuk a takaró részeket, ecsettel a szemét megfestjük. A fül széleit is átfestjük feketére.

… és el is készült a róka torta

róka torta_00

Köszönjük a segítséget Oláhné Farkas Edinának, a Dina Torta oldal tulajdonosának!

Facebooktwitterpinterestmail

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük