Videós segítségek

Szilikon gyöngysor készítő használata

Szilikon gyöngysor készítő használata

 

A videóban a szilikon gyöngysor készítő használatát lehet látni. A tortákra ennek az eszköznek a segítségével is készíthetünk mondjuk szegélynek gyöngysort. A használata egyszerű. Amire szükség van, az egy gyöngysor készítő szilikon forma, egy kis keményítő, némi tortaburkoló, egy tapadásmentes nyújtó, és egy kés.

A tortaburkolóból sodrunk egy olyan hosszú rudat, amekkora a szilikon formánk. Egy kis keményítővel beszórjuk, vagy egy ecset segítségével bepamacsoljuk a formát. A kisodort rudat ráhelyezzük a szilikonra, majd elkezdjük belenyomkodni annak mélyedéseibe. Ha ezzel megvagyunk, akkor a tapadásmentes nyújtó segítségével apró pici mozdulatokkal még jobban belenyomjuk az anyagot a formába.

Ezután egy szike segítségével a forma tetején lévő felesleges részt levágjuk (azt, amelyik a mélyedés felett maradt). Megfordítjuk a gyöngysor készítő formánkat, majd majd kicsit meghajlítva kiszedjük belőle a kész gyöngysort. Ha a szélső szemek nem tökéletesek, akkor azokat levágjuk.

Jó tanács: ha nagyon lágy az anyag, és nem tudunk vele könnyen dolgozni, akkor pár percre a fagyasztóba téve könnyen ki tudjuk szedni a szilikonból.

Köszönjük a videós segítséget Varga Zsuzsának, a Pálmai Cukrászda tulajdonosának!

 

 


 

 

 

 

 

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük