Videós segítségek

Szilikon gyöngysor készítő használata

Szilikon gyöngysor készítő használata

A videóban a szilikon gyöngysor készítő használatát lehet látni. Sok esetben előfordul, hogy burkolás után a torta aljánál valamivel szeretnénk eltakarni a rést a torta és a tortakarton között. Hiába szép a torta, nem esztétikus, ha látszik akár egy milliméter hézag is. Erre több megoldás létezik, határt csak a kreativitásunk szabhat. Tehetünk a torta aljára különböző díszítést akár fondantból, akár egy szalaggal eltakarva, persze ügyelve arra, hogy amennyiben lehetséges, minden esetben ehető alapanyagokat használjunk fel. Amennyiben nem ehető anyag kerül a tortára, minden esetben fel kell hívni erre a figyelmet. Az egyik ilyen megoldás lehet például a gyöngysor felhelyezése. Ez lehet kisebb, nagyobb gyöngyszemekből álló sor. Dekoratív, egyszerű, és nem vonja el a tortáról a figyelmet, azonban mégsem lesz hiányérzetünk, amikor rápillantunk a tortára, nincs olyan érzésünk, hogy valami befejezetlen, de nem tudjuk megmagyarázni, hogy mi… A tortákra ennek az eszköznek a segítségével is készíthetünk mondjuk szegélynek gyöngysort. A használata egyszerű. Amire szükség van, az egy gyöngysor készítő szilikon forma, egy kis keményítő, némi tortaburkoló, egy tapadásmentes nyújtó, és egy kés.

A tortaburkolóból sodrunk egy olyan hosszú rudat, amekkora a szilikon formánk. Egy kis keményítővel beszórjuk, vagy egy ecset segítségével bepamacsoljuk a formát. A kisodort rudat ráhelyezzük a szilikonra, majd elkezdjük belenyomkodni annak mélyedéseibe. Ha ezzel megvagyunk, akkor a tapadásmentes nyújtó segítségével apró pici mozdulatokkal még jobban belenyomjuk az anyagot a formába.

Ezután egy szike segítségével a forma tetején lévő felesleges részt levágjuk (azt, amelyik a mélyedés felett maradt). Megfordítjuk a gyöngysor készítő formánkat, majd majd kicsit meghajlítva kiszedjük belőle a kész gyöngysort. Ha a szélső szemek nem tökéletesek, akkor azokat levágjuk.

Jó tanács: ha nagyon lágy az anyag, és nem tudunk vele könnyen dolgozni, akkor pár percre a fagyasztóba téve könnyen ki tudjuk szedni a szilikonból.

Köszönjük a videós segítséget Varga Zsuzsának, a Pálmai Cukrászda tulajdonosának!

Facebooktwitterpinterestmail

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük