Videós segítségek

Tortaél készítése fondanttal burkolt tortánál

Tortaél készítés

 

Manapság egyre elterjedtebb a tortaél készítés. Ez azt jelenti, hogy szép sarkos élei vannak a tortáknak. A tortaél készítésének nagyon sok módja létezik. Ehhez különböző eszközök állnak rendelkezésünkre. Az egyik ilyen például a simító. Persze önmagában csak a simító használata nem elég.

Ahogyan már egy korábbi bejegyzésben a „Torta készítés… (lépésről lépésre)” címűben is leírtuk, nagyon fontos a tökéletes vajkrém réteg a burkolás előtt, hiszen csak jó alapra lehet szépen dolgozni a tortaburkoló anyagokkal.

A következő videóban látható az élkészítés egyik módja. Ehhez a tortát először beborítjuk a fondattal, azonban nem vágjuk le a burkolót teljesen a torta szélénél, hanem ráhagyunk pár centit. Erre azért van szükség, mert amikor a simítóval dogozunk, akkor feljebb csúszhat a fondant, és nem fog leérni a torta aljáig.

Amikor a tortát már beburkoltuk, és a felesleges részt körbevágtuk, akkor egy másik tortakarton segítségével a tortát fejre állítjuk. Ez azt jelenti, hogy a tetejére is helyezünk egy kartont, és a két kezünk közé fogva, egy határozott mozdulattal megfordítjuk. Levesszük azt a kartont, ami most felül van, eligazítjuk a fondant lelógó részeit , majd határozott mozdulatokkal elkezdjük fentről lefelé a simítóval a torta oldalát simítani. Így egy él fog kialakulni. Amikor végeztünk vele, a felesleges részt illetve az esetleges sorjás részeket is levágjuk, majd megfordítjuk a tortát. … és következhet a díszítés.

Köszönjük a videós segítséget Varga Zsuzsának, a Pálmai Cukrászda tulajdonosának!

 

 

Facebooktwitterpinterestmail

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük