Videós segítségek

Fantázia díszítés, fodros tortadísz

Fodros fantázia dísz

Egyszerű eszközökkel és egy kis kreativitással nagyon mutatós, szép díszítést lehet a tortánkra készíteni. Itt van például egy egyszerű fodros tortadísz, amihez másra nem lesz szükségünk, mint egy kerek kiszúróra és ehető ragasztóra, meg némi kézügyességre és gyakorlásra. Sokszor csak fantázia kérdése, hogy miből, mivel készítünk különböző díszítéseket. Játszhatunk formákkal, alakzatokkal, színekkel, textúrákkal.

 

Készítsünk több árnyalatot a díszítéshez fondantból. A színezéshez itt található segítség. Nyújtsuk ki kb 1,5-2 mm vastagra. Ezután szúrjunk ki belőle köröket. Előre többet kiszúrhatunk, így gyorsabban tudunk dolgozni, azonban arra figyelni kell, hogy takarjuk le, ne száradjanak ki felhasználásig, mert akkor törni fog, és nem lesz szép a dísz.

Ezután fogunk egy karikát, félbehajtjuk, majd egy picit hajtunk az alján úgy, hogy középen megfogjuk, és a két szélét ellentétesen hajtjuk. A felesleges részt az alján lecsípjük. Megkenjük ehető ragasztóval, vagy hidegzselével, és a torta oldalára illesztjük.

A fodrokat eligazítjuk, majd a következő körből ismét elkészítjük a díszt. Egymás mellé téve haladunk körbe a tortán. Az aljánál kezdjük, és felfelé folytatjuk. A második sorban picit eltolva tesszük a díszeket. Egy-egy fodrot ne nyomjunk össze túlságosan, mert adja ki a szép formát.

 

Köszönjük a videós segítséget Varga Zsuzsának, a Pálmai Cukrászda tulajdonosának!

 

 

 

 

 

 

 

Facebooktwitterpinterestmail

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük