Hasznos dolgok

Mennyi tortaburkoló kell fondanttal bevont tortához?

Mennyi tortaburkoló kell?

A lenti képeken láthatjuk, hogy mennyi tortaburkoló szükséges ahhoz, hogy szépen be tudjuk vonni a tortánkat. Néha elbizonytalanodunk, hogy mennyit is kell vásárolnunk, készítenünk a fondantból. Persze egy idő után az ember rájön, de addig is mankónak jól jönnek a képek.

Kész tortaburkolókból elég sokféle létezik, például Unidec, Formix, Smartflex Velvet, Uniflex, Chocodec, marcipán. Mindenki döntse el maga, hogy mivel tud szépen dolgozni, mi a kényelmes neki.

A burkolók mennyisége függ attól, hogy ki milyen vastagra nyújtja, illetve attól is, hogy valaki mennyire gyakorlott a burkolásban, továbbá függ attól, hogy marcipán, unidec, fondant…!

A burkolóknál megadott mennyiség ráhagyással lett számolva, mivel nagyobbra kell nyújtani a masszát, mint amit ténylegesen felvesz a torta! Ez azért szükséges, hogy szépen el tudjuk igazítani a burkoló anyagot a tortánkon. Ugyanis ha nagyon rövidre hagyjuk, akkor nem tudjuk szépen elsimítani, kiigazítani az alját, és ráncos lesz, amit nehéz eltakarni még akkor is, ha valami szegélydíszt használunk. Az sem túl jó, ha sokkal nagyobbra nyújtjuk ki, mert akkor fennáll annak az esélye, hogy esetleg a lelógó súly miatt könnyen szakad az anyag. Mindenki rájön menet közben, hogy mi az ideális nagyság, amivel könnyen tud dolgozni. Az egész gyakorlás kérdése csupán.

A tortaburkolókat kb. 3-4 mm vastagra kell kinyújtani. A sokkal vékonyabb, és sokkal vastagabb sem jó, mivel ugyanazok a buktatók fennállnak, amit fentebb írtunk (ráncosodik, nehezen lehet igazítani, szakad).

A burkoláshoz segítséget itt találhatunk.

mennyi tortaburkoló 3
mennyi tortaburkoló 2
Facebooktwitterpinterestmail

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük