Lépésről-lépésre

Tiara készítése

Tiara készítése

Ennek a leírásnak alapján a tiara készítése nem bonyolult, hamar elkészíthetjük minimális eszköz használatával.

Ami hosszabb ideig tart az a száradási idő, amit ajánlott kivárni. Ha nem szárad ki megfelelően, akkor sajnos
könnyen eldeformálódhat és oda a munkánk.

Amire szükségünk lesz:

Az első dolgunk, hogy keresünk egy megfelelő mintát.

Ha megtaláltuk a számunkra megfelelő mintát nyomtassuk ki, de akár magunktól is felrajzolhatjuk az elképzelésünket egy lapra, amit aztán szépen kivágunk. (Némi időt spórolhatunk, ha a másoláshoz azt a technikát használjuk, amit a „Figura készítés síkban” című bejegyzésnél mutattunk.)

Ha elkészült a sablonunk, kinyújtjuk a virágmasszát (nem kell túlságosan vékonyra). Ráhelyezzük az előzőleg elkészített sablont és a fondant mintázóval körben bejelöljük!

Miután felvittük a mintát az anyagra, a kör kiszúró használatával kiszúrjuk a tiara íveit. Vigyázzunk, hogy ne maradjon sorjás az anyag. Ha mégis találunk hibát, az ujjunkkal szépen elsimítjuk.

A felesleges anyagot szike segítségével levágjuk.

Innentől kezdve a fantáziánkra van bízva a díszítés! Fondant mintázó segítségével húzhatunk bele különböző mintákat. Díszíthetjük gyönggyel, amit egyszerűen csak belenyomunk az anyagba. Ha mégis megmakacsolná magát és nem szeretne a helyén maradni, használjunk ehető ételragasztót.

Szív vagy bármilyen tetszőleges kiszúróval tegyük még látványosabbá.

Miután kiszúrtuk az anyagot – jelen esetben szív kiszúróval – az üres rész kitölthetjük egy eltérő színnel készített mintával. Ehhez használjuk ugyanazt a kiszúrót és ételragasztóval rögzítsük a helyére.

Most jön a szárítás. Keressünk egy megfelelő henger formát és szépen illesszük rá a koronát először fektetve, amíg felveszi és megtartja kissé a formáját.

Kis idő elteltével állítva is száríthatjuk tovább (így azért biztonságosabb). Figyeljünk rá, hogy ne mozduljon el.

Anyagtól függ a száradási idő. Amikor már annyira stabil, hogy mozgatáskor nem mozdul el, henger nélkül szárítsuk tovább, így a hátulja is szépen ki tud száradni. Teljes száradás után átsimíthatjuk egy kis gyöngyházfényű selyemporral és akár le is lakkozhatjuk, amitől szép fényes lesz.

Köszönjük a segítséget Oláhné Farkas Edinának, a Dina Torta oldal tulajdonosának!

Facebooktwitterpinterestmail

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük